Jak zachować równowagę między zdrowym odżywianiem a małymi odstępstwami

Wszyscy wiemy, że zdrowym jedzeniem w trudnym świecie jest śmieciowe jedzenie. Ale co z ludźmi, którzy zarabiają na życie, zachęcając ludzi do poprawy diety? Jak sami sobie z tym radzą? Jak postępują osoby chcące faktycznie jeść dobrze i zdrowo ale jednocześnie utrzymać równoawgę, jakich zasad się trzymają. Dietetyk Kielce, tak odpowiada:

1. Ciesz się Fast Food Weekly, ale dokonuj mądrych wyborów

Jest to jedna z moich ulubionych wskazówek, jak żyć w prawdziwym świecie jako dietetyk i matka i nadal dążyć do zdrowego odżywiania przez większość czasu. Kiedy moja córka była już w przedszkolu, w piątki zaczęłam przynosić obiad dwóm córkom, kiedy miałam wolontariat w szkole to narodził się „piątek fast-food”. Moje dziewczyny są teraz w szkole średniej i wierzcie lub nie, wciąż to robię.

Z mojego punktu widzenia jest to ćwiczenie z umiarem. Biorąc to raz w tygodniu, moje dziewczyny są narażone na fast food, ale to nie jest standardowa taryfa. Nauczyły się również, jak dokonywać zdrowszych wyborów fast-food. Piątek z fast foodami często składa się z grillowanych kanapek z kurczakiem na bułkach pełnoziarnistych, burritos z fasoli lub pizzy z warzywami.

2. Pij nie więcej niż 1 dietetyczny napój gazowany dziennie

Sodę znajdziesz wszędzie w naszej kulturze, niezależnie od tego, czy jesteś w restauracji typu fast food, na stacji benzynowej, przy automacie lub w domu znajomego. Niektórzy ludzie ograniczają napoje słodkie, ale pozwalają sobie na nieograniczoną dietę. Może to wydawać się świetnym rozwiązaniem, biorąc pod uwagę, że przykładowo 41% dodatku cukru w ​​diecie amerykańskich dzieci i nastolatków pochodzi z napojów. W rzeczywistości badanie przeprowadzone przez National Center for Health Statistics wykazało, że nastolatki otrzymują 327 kalorii dziennie ze słodkich napojów gazowanych, herbat i napojów energetycznych.

Zachowaj dobre proporcje owoców i warzyw

Jedna z ulubionych porad żywieniowych Brannona dotyczy tego, że stara się zawierać warzywa i owoce do każdego posiłku. Gerbstadt mówi, że stara się również dodawać warzywa do posiłków i przekąsek przy każdej okazji.

 

You may also like...